Dejiny politického myslenia (od antiky do konca 19.stor.) - Kulašík, Peter, 1947- (VVPŠ, 1992)
Výklad dejín polit.myslenia zachytáva obdobie od antiky do konca 19.stor. Učeb.text je určený hlavne k didakt. účelom.