Ondrejko : Výber z poviedok - Alexy, Janko; Baláž, Jozef (Bratislava : Slovenské nakladateľstvo detskej knihy, 1956)
Autor v krátkych poviedkach vykreslil osud najchudobnejších ľudí v predmníchovskej ČSR.
Keywords: slovenská literatúra; sociálne poviedky; starší školský vek