Svatopluk - Hollý, Ján; Zezula, Milan (Bratislava : Slovenské nakladateľstvo detskej knihy, 1956)
Hrdinský epos z obdobia Veľkomoravskej ríše.
Keywords: slovenská literatúra; eposy; starší školský vek