Ťapákovci a iné poviedky - Timrava-Slančíkova, Božena, 1867-1951 (Školská knižnica, 1960)
Poviedky o ľuďoch, ich citových vzťahoch, spôsobe myslenia, radostiach, bolestiach a problemoch spred 50-tich rokov.