Poviedky - Gorkij, Maxim; Klimová, Mária (Bratislava : Slovenské nakladateľstvo detskej knihy, 1953)
Výber poviedok autora odhaľuje krivdy, aké zažívali niektoré deti v minulosti.
Keywords: ruská literatúra; sociálne poviedky; starší školský vek