Mačkin dom : Rozprávková knižka i hra pre javiská - Maršak, Samuil Jakovlevič (Mladé letá, 1961)
Vo veršovanej rozprávke vystupuje pani mačka, dve mačiatka, vrátnik, kocúr Vasilij a hostia cap, koza, sviňa a sliepka.