Ostrov kapitána Hašašara - Blažková, Jaroslava, 1933-2017; Kabát, Václav (Bratislava : Mladé letá, 1962)
Tajomstvo okolo "Ostrova" čiže záhrady, ktorú nik nevlastnil.
Keywords: slovenská literatúra; autorské rozprávky; mladší školský vek