Panna Izabela - Dônčová, Zlata; Hübel, František (Bratislava : Mladé letá, 1963)
Bohatý a činorodý život štúrovcov a ich zápas proti národnému i sociálnemu útlaku.
Keywords: slovenská literatúra; historické romány; starší školský vek