Prsteň hadieho kráľa - Štítnický, Ctibor; Háhnová-Benešová, Daniela (Z rozprávky do rozprávky, 1964)
Krásne maďarské ľudové rozprávky sú obrazom života maďarského ľudu, jeho túžob a fantastických predstáv.