Prsteň hadieho kráľa - Štítnický, Ctibor; Háhnová-Benešová, Daniela (Bratislava : Mladé letá, 1964)
Krásne maďarské ľudové rozprávky sú obrazom života maďarského ľudu, jeho túžob a fantastických predstáv.
Keywords: maďarská literatúra; ľudové rozprávky; mladší školský vek