V nedeľu ráno - Kobyľanská, Oľha; Lesná, Marta; Arzt, Milan (Bratislava : Mladé letá, 1965)
Hryc ľúbi dve dievčiny - Nastku, v láske však neustupnú a Taťanu, ktorá ľúbi hlbokou, ozajstnou láskou.
Keywords: ukrajinská literatúra; romány pre mládež; starší školský vek