Červená šatka, biely mak - Horák, Jozef, 1907-1974; Hübel, František (Bratislava : Mladé letá, 1960)
Napínavý dej príbehu sa vinie okolo tajomstva, kto zničil úrodu pokusného maku na družstevnom poli.
Keywords: slovenská literatúra; príbehy o deťoch; mladší školský vek