Biela plť na Váhu - Huska, Miroslav J.; Dúbravec, Róbert (Bratislava : Mladé letá, 1966)
Veselé i vážne príhody , v ktorých ožívajú časy nebezpečného remesla podtatranských a oravských chlapov - pltníctva.
Keywords: slovenská literatúra; povesti; mladší školský vek