Ned, zajatec mora - Chauncy, Nan; Lifková, Irena; Kolář, Radomír (Bratislava : Mladé letá, 1967)
Hrdinonom príbehu je zálesak Badge.
Keywords: americká literatúra; dobrodružné romány; mladší školský vek