Príhody Olivera Twista - Dickens, Charles, 1812-1870; Szatmáryová-Vlčková, Viera, 1900-1966; Hložník, Vincent (Bratislava : Mladé letá, 1966)
Príbeh o chlapcovi Oliverovi, ktorý má pred sebou ťažkú cestu a neistú budúcnosť.
Keywords: anglická literatúra; dobrodružné romány; starší školský vek