Budú z nás generáli - Okudžava, Bulat Šalvovič; Majerník, Ján; Machaj, Vladimír (Bratislava : Mladé letá, 1967)
Žeňka a Geňka snívajú o tom, ako by sa mohli dostať na vojnu. Nazdávajú sa, že vo vojne by sa mohli stať generálmi.
Keywords: ruská literatúra; príbehy o deťoch; mladší školský vek