Nový epochálny výlet pána Broučka tentoraz do pätnásteho storočia - Čech, Svatopluk; Štefánik, Jozef; Šváb, Ruda (Bratislava : Mladé letá, 1959)
Satira na meštiacke sebectvo.
Keywords: česká literatúra; satirické romány; starší školský vek