Úkryt Čierneho Billa - Henry, O.; Kýška, Štefan, 1914-1984; Štrba, Gabriel (Bratislava : Mladé letá, 1967)
V devätnástich poviedkach vystupujú poslíkovia, predavačky, farmári, kovboji i tuláci z ďalekého Texasu.
Keywords: americká literatúra; poviedky; starší školský vek