Jak si kočky koupily televizor - Blažková, Jaroslava, 1933-2017; Nesselman, Ladislav (Praha : Státní nakladatelství dětské knihy, 1967)
Príbeh o mačkách, ktoré sa chceli vzdelávať a preto si zadovážili televízor.
Keywords: slovenská literatúra; rozprávky o zvieratkách; predškolský vek