Svadobný hosť - Cullersová, Carson; Vojtek, Juraj; Trepáč, Jozef (Bratislava : Mladé letá, 1970)
Príbeh dvanásťročnej Frankie, ktorá pre svoje problémy márne hľadá porozumenie vo svete dospelých.
Keywords: americká literatúra; dievčenské romány; starší školský vek