Premeny - Ovidius, Naso Publius; Kraicová, Viera (Bratislava : Mladé letá, 1970)
Premeny nám odovzdávajú najkrajšie taje dávnoveku v spracovaní rímskeho básnika Ovídia.
Keywords: latinská literatúra; antická poézia; starší školský vek