Jana Eyrová - Brontë, Charlotte; Kýška, Štefan, 1914-1984; Tarasová, Irena (Bratislava : Mladé letá, 1970)
Rozsiahly obraz o živote a osudoch siroty a potom osamelej ženy Jany Eyrovej.
Keywords: anglická literatúra; dievčenské romány; starší školský vek