Budatínski Frgáčovci - Hronský, Jozef Cíger, 1896-1960; Hübel, František (Bratislava : Mladé letá, 1970)
Štyri povesti zo starých čias, kedy ešte zámky a hrady stáli, hradní páni vládli a zbojníci vyčíňali.
Keywords: slovenská literatúra; historické povesti; mladší školský vek