Bez rodiny - Malot, Hector; Dudáš, Vladimír; Zalay, Adrián (Bratislava : Mladé letá, 1969)
Príbeh malého chlapca - siroty, ktorý po dlhých rokoch hľadania a ťažkostí nájde svoju mamu a súrodencov.
Keywords: francúzska literatúra; romány pre mládež; starší školský vek