Komu dám mliečko? - Bechlerowa, Helena; Mihálik, Vojtech; Želibská, Mária, 1913-1992 (Bratislava : Mladé letá, 1970)
Kocúrik Murko mal veľmi rád mliečko, ponúkal ho aj iným zvieratkám, ale ho nechceli. Kto má rád mliečko tak ako kocúrik?
Keywords: poľská literatúra; verše o zvieratkách; predškolský vek