Psohlavci - Jirásek, Alois; Mihál, Ján; Aleš, Mikoláš (Bratislava : Mladé letá, 1971)
Román o statočnosti Chodov v neľahkom období, keď im boli odobraté bývalé práva a výsady, ku ktorým patrila aj sloboda.
Keywords: česká literatúra; historické romány; starší školský vek