Gaštanko - Čechov, Anton Pavlovič; Jesenská, Zora; Benešová-Hahnová, Daniela (Bratislava : Mladé letá, 1971)
Malý ryšavý pes Gaštanko sa stratil svojmu majiteľovi a dostal sa do cirkusu, kde sa stretne so svojím starým pánom.
Keywords: ruská literatúra; príbehy o zvieratkách; mladší školský vek