Anna v Redmonde - Montgomery, Lucy Maud; Šimo, Jozef; Trepáč, Jozef (Bratislava : Mladé letá, 1972)
Po rozličných peripetiách sa Anne splnil sen študovať na vysokej škole a tak vychutnáva jeho neopakovateľné čaro.
Keywords: kanadská literatúra; dievčenské romány; starší školský vek