Za koho ísť? - Timrava-Slančíkova, Božena, 1867-1951; Schurmann, Ivan (Bratislava : Mladé letá, 1972)
Hlavnými hrdinami poviedok sú mladí ľudia, prudko prežívajúci radosti i sklamania.
Keywords: slovenská literatúra; poviedky; mládež