Vojenské tajomstvo - Gajdar, Arkadij; Kothaj, Imrich; Kramárová, Vlasta; Ilečko, Ľudovít (Bratislava : Mladé letá, 1972)
V obidvoch príbehoch autor zobrazuje boj proti záškodníkom.
Keywords: ruská literatúra; dobrodružné príbehy; starší školský vek