Turul : kráľ karpatského pralesa - Bieniasz, Jozef; Sipkovský, Ján; Makovický, Emil, 1908-1986 (Martin : Matica slovenská, 1949)
Život karpatského medveďa od útlej mladosti, až kým sa z neho nestane vládca.
Keywords: poľská literatúra; romány pre mládež; mladší školský vek