Ivkova biela mať - Bodenek, Ján; Bombová, Viera (Bratislava : Mladé letá, 1973)
Život robotníckych detí a ich rodičov počas veľkej hospodárskej krízy.
Keywords: slovenská literatúra; sociálne romány; mladší školský vek