Marta - Orzeszk, Eliza; Brandobur, Jozef; Dressler, Ján (Bratislava : Mladé letá, 1973)
Príbeh mladej ženy, ktorá sa dostane do bezvýchodiskovej situácie a nevládze ju vyriešiť.
Keywords: poľská literatúra; sociálne romány; mládež