Námorník Robinson Crusoe z Yorku, jeho život a neobyčajné dobrodružstvá - Defoe, Daniel, asi 1661-1731; Bednár, Alfonz (Klub mladých čitateľov, 1971)
Život a osudy Robinsona, ako jediného, ktorý sa zachránil zo stroskotanej lode a prežil dlhé roky na pustom ostrove.