Ílias - Homér, ca 8. stor. pred Kr.; Baláž, Jozef (Bratislava : Mladé letá, 1973)
Udalosti päťdesiatjeden dní posledného roku desaťročnej trójskej vojny.
Keywords: grécka literatúra; antické eposy; mládež