Kadri - Rannamaa, Silvi; Dudášová, Viera; Cesnak, Jozef, 1936-; Križanová-Brindzová, Helena (Bratislava : Mladé letá, 1973)
Príbeh dievčatka Kadri o jej radostiach i trápeniach, ktoré opisuje vo forme denníka.
Keywords: ruská literatúra; príbehy o deťoch; mladší školský vek