Doktor Jesenius - Zúbek, Ľudo, 1907-1969; Fiala, Václav (Bratislava : Tatran, 1973)
Román rozpráva o živote doktora Jesenia až po krutú popravu v Prahe.
Keywords: slovenská literatúra; historické romány; starší školský vek