Plechové srdiečka - Mačingová, Božena; Jeníková, Eva (Košice : Východoslovenské vydavateľstvo, 1973)
Osudy proletárskeho chlapca Miška v r. 1938-1945 po pripojení južných častí Slovenska k Maďarsku.
Keywords: slovenská literatúra; príbehy o deťoch; mladší školský vek