Winnetou. diel 2 - May, Karl; Ušák, Teofil; Schnitzer, Teodor (Bratislava : Mladé letá, 1973)
Hlavní hrdinovia, Apač Winnetou a beloch Old Shatterhand sú symbolom statočnosti, priateľstva a hrdinstva.
Keywords: nemecká literatúra; dobrodružné príbehy; starší školský vek