Príbehy a potulky Macka Uška - Janczarski, Czeslav; Prídavková-Mináriková, Marianna; Rychlicki, Zbigniew (Bratislava : Mladé letá, 1971)
Rozprávka o plyšovom medvedíkovi, ktorý sa trápil preto, že sa nemôže hrať s deťmi.
Keywords: poľská literatúra; rozprávky o zvieratkách; mladší školský vek