Kocúr v čižmách - Grimm, Jacob, 1785-1863; Grimm, Wilhelm, 1786-1859 (Mladé letá, 1974)
Rozprávka o kocúrikovi a grófovi, ktorému kocúrik verne slúžil a svojou šikovnosťou mú získal kráľovú dcéru za ženu.