Sklený vrch - Bednár, Alfonz (Bratislava : Tatran, 1973)
Denníkové zápisky hlavnej hrdinky Emy Klaasovej z čias SNP, v prvých rokoch po vojne i z ďalších rokov.
Keywords: slovenská literatúra; spoločenské romány