Tulák - Jarunková, Klára, 1922-2005; Kállay, Dušan (Bratislava : Mladé letá, 1975)
Hrdinom knihy je dorastajúci chlapec Paľo, ktorý žije u starých rodičov na dedine a dostáva sa do konfliktu s okolím.
Keywords: slovenská literatúra; príbehy o deťoch; starší školský vek