Fram, polárny medveď - Petrescu, Cezar; Vychovalá, Ľubica; Teissig, Karel (Bratislava : Mladé letá, 1975)
Príbehy polárneho medveďa v cirkuse i za polárnym kruhom.
Keywords: rumunská literatúra; príbehy o zvieratkách; mladší školský vek