... Alebo zomriem : Kniha o tom, čo všetko je človeku súdené prežiť - Križan, Ľubomír (Rozhľady po kultúre a umení, 1993)
Príbeh muža, ktorý je už vyše dvadsať rokov Američanom ale ostáva aj Európanom.