Ostrov belasých delfínov - O'Dell, Scott; Krupa, Viktor; Schurman, Ján (Bratislava : Mladé letá, 1975)
Príbeh 11-ročnej Karany, ktorá jedného dňa nešťastnou zhodou okolnost zostáva na ostrove sama.
Keywords: americká literatúra; príbehy o deťoch; starší školský vek