Rozprávky z Radžovej záhrady - Rácová, Anna, 1946-; Končeková-Veselá, Ľuba (Bratislava : Mladé letá, 1976)
Bengálske rozprávky sú väčšinou o zvieratkách, ale svoje miesto majú v nich aj ľudia.
Keywords: bengálska literatúra; ľudové rozprávky; mladší školský vek