Romeo, Julie a tma - Otčenášek, Jan; Dubay, Orest (Bratislava : Slovenský spisovateľ, 1976)
Dojímavý príbeh lásky Pavla k židovke Estere. Fašizmus, vojna a smrť im kruto vstúpia do života.
Keywords: česká literatúra; novely