Tma plná smútku - Witwická, Katarzyna; Havránková, Viera; Pelikánová-Bartošová, Anna (Bratislava : Mladé letá, 1976)
Román o citovom a myšlienkovom svete dievčaťa od jeho šiestich rokov až do osemnástich.
Keywords: poľská literatúra; dievčenské romány; starší školský vek