Anna Kareninová. diel 2 - Tolstoj, Lev Nikolajevič; Szabová, Naďa (Bratislava : Tatran, 1975)
Dielo je kritikou pokryteckej spoločnosti, ktorá dovedie hlavnú hrdinku do neriešiteľnej citovej krízy.
Keywords: ruská literatúra; spoločenské romány; mládež